-->
 

Ghid turistic - Parcul National Cheile Nerei - MERIDIAN RENT A CAR
Data Postari: 2018-04-16 10:31:54

Iarna a trecut si odata cu temperaturile ridicate incep si calatoriile in aer liber. Noi iti recomandam Parcul National Cheile Nerei. Acesta se afla in judetul Caras-Severin, in sudul Muntilor Aninei, la limita sud-vestica a tarii. Judetul Caras-Severin este singurul din Romania in care se gasesc trei mari zone de conservare ecologica, de interes national: Parcurile Nationale Domogled-Valea Cernei, Semenic-Cheile Carasului si Parcul National Cheile Nerei. 
Scopul acestei rezervatii, infiintata in anul 1990 este acela de a pastra biodiversitatea, fauna si flora traditiilor locale si a incuraja turismul.
In cele 36.758 de hectare ale parcului, se ascund comori naturale, etnologice si culturale, care nu au fost atinse de om. Aici inca se gasesc vipera cu corn, libelula si licuricii.
Relieful a fost creat de cele doua rauri, Nera si Beu. Printre atractiile parcului se regasesc doua lacuri de legenda, Lacul Dracului si Lacul Ochiul Beiului. Lacul Dracului este unicul lac carstic din Romania ce s-a format prin prabusirea unui tavan de pestera.

Lacul Ochiul Beiului se afla intr-o zona salbatica a parcului, la intersectia Muntilor Aninei si Muntilor Locvei. Are forma unui crater si o adancime de 3,6 m. Precum si Lacul Dracului, Lacul Ochiul Beiului are o culoare turcoaz aproape nenaturala. Un  lucru interesant despre lac este faptul ca nu ingheata niciodata. Acesta are o temperatură constanta de 4-8 ° C pe tot parcursul anului si din acest motiv unele pasari migratoare raman peste iarna aici. Micul lac are legende diverse, dar  cea mai frumoasa spune ca s-a  nascut din lacrimile unui bei, care plangea dupa iubita lui. Dragostea dintre turc si frumoasa localnica ar fi fost interzisa de tatal beiului, care a trimis soldatii pe urmele celor doi indragostiti.

O alta atractie intalnita in parc este Cascada Beusnita, pe care o gasesti la 20 de minute de Lacul Ochiul Beiului. Spectaculozitatea acestei cascade vine din faptul ca este compusa din mai multe cascade mai mici. Inaltimea cascadei masoara 15m si este acoperita cu muschi verde. Este de preferat sa vizitati cascada primavara sau in timpul unei veri ploioase, intrucat in timpul sezonului cald este secata.
Printre activitatile pe care le puteti desfasura in parc se numara: alpinism pe traseele special amenajate, cicloturism pe drumurile forestiere sau rafting pe raul Nera.

 

Daca iti doresti un 1 Mai departe de aglomeratia de pe litoral, inchiriaza o masina de la MERIDIAN RENT A CAR si pleaca intr-o calatorie aventuroasa  in natura. Inchiriaza masina care ti se potriveste, la preturi promotionale:  www.meridianrentacar.ro


Cauta masina

Locatie Preluare:

Locatie Predare:

De la:

Pana la:


Am varsta peste 25 ani