-->
 

Ghid turistic - Escapada de weekend la Parcul Natural Comana - MERIDIAN RENT A CAR
Data Postari: 2017-05-10 09:38:27

Parcul Natural Comana este o arie protejata ce corespunde categoriei de parc natural si este situat în Muntenia, mai exact, in judetul Giurgiu.

Parcul Natural Comana a fost infiintat in anul 2004 si reprezinta o zona speciala de conservare cu regim de protectie pentru mai multe specii de flora spontana si fauna din Campia Burnazului. 

Denumit si “A doua Delta a Romaniei”, Parcul Comana este o zona cu mult  potential turistic care va incanta cu peisaje superbe. De altfel, toata zona Comana dispune de astfel de peisaje, precum si de un trecut  istoric bogat.

Zone de vizitat pe care nu trebuie sa le ratati:

a) Balta Comana
b) Manastirea Comana
c) Rezervatia de Bujori
d) Casa memoriala a lui Gellu Naum
e) Padurea Comana

Balta Comana este pe locul doi la categoria "cea mai intinsa zona umeda" din Sudul Romaniei, dupa Delta Dunarii. Aici se gasesc 141 de specii de pasari - Tiganusul este o pasare care traieste doar in aceasta zona, 19 specii de pesti - Cleanul de Comana fiind specific acestui loc, precum si 31 de specii de mamifere.

Manastirea Comana este inclusa pe "Lista  monumentelor istorice din Romania". Aceasta a fost cladita pe timpul lui Radu Serban in 1588 si refacuta ulterior de Serban Cantacuzino, pe la 1700. Manastirea gazduieste in curtea sa Mausoleul eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial. 

Rezervatia de Bujori va ofera un peisaj extrem de frumos, mai ales ca  in luna Mai este perioda in care infloresc bujorii.

Casa memoriala a lui Gellu Naum reprezenta locuinta de vara a acestuia. Filozoful si poetul Gellu Naum se retragea pe timp de vara la casa din Comana, loc in care se "izola" pentru a-si gasi inspiratia. 

Daca v-am starnit curiozitatea, apelati cu incredere la serviciul de inchiriere oferit de MERIDIAN RENT A CAR! Rezerva acum pe www.meridianrentacar.ro.


Cauta masina

Locatie Preluare:

Locatie Predare:

De la:

Pana la:


Am varsta peste 25 ani