-->
 

Ghid turistic - Rasnov - MERIDIAN RENT A CAR
Data Postari: 2017-05-25 14:06:41

Nu stiti unde sa mergeti in acest sfarsit de saptamana? MERIDIAN RENT A CAR  va propune Rasnovul.  

Rasnov este un oras situat in sud-vestul Depresiunii Brasovului, la 15 km de municipiul Brasov, pe cursul raului Ghimbasel, la 650 m altitudine. Localitatea numara in prezent aproximativ 16.000 locuitori. Stema orasului reprezinta un scut cu trei trandafiri.

Situat in centrul tarii, in partea superioara a Tarii Barsei, la poalele masivului Postavaru, la mica distanta de Muntii Bucegi si Piatra Craiului si la capatul Nordic al culoarului (trecatorii) Rucar, Bran si Cheia Predeal, orasul Rasnov pastreaza de peste veacuri acelasi iz istoric al unui burg prosper.

 In cadrul judetului, orasul are o pozitie sud – estica, fiind pozitionat de-a lungul drumului national DN 73 aflandu-se la circa 15 km de municipiul Brasov, 21 km de orasul Predeal , 9 km de statiunea turistica Poiana Brasov.

Prima mentionare documentara a Rasnovului dateaza insa din 1331 sub numele de Rosnou, mai tarziu in 1343 apare cu numele de Rosnov. O alta denumire care apare in documente este Villa Rosarum.

Se pare ca denumirea germana Rosenau se traduce prin Rosen-Au = Valea Trandafirilor.

Principalul monument al orasului este Cetatea Rasnov. 

Cetatea Rasnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orasului Ransov din judetul Brasov, unul din cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania. 

In partea superioara a Tarii Barsei, la circa 15 km departare sud-vestica de orasul Brasov, pe vechiul drum comercial care lega – prin trecatoarea Bran – batrana cetate a Brasovului de capitala de odinioara a Tarii Romanesti, Campulung Muscel, se afla orasul Rasnov, mentionat deseori in documentele medievale ca orasel-targ.

Cetatea este pozitionata pe un deal stancos, imprejmuit de padure, unde singura cale de acces este dinspre est, arhitectura sa fiind adaptata reliefului, fortificarea urmarind eficienta apararii dealului.

 

In 2002, zona Rasnovului ajungea celebra dupa ce regizorii americani au ales sa filmeze pelicula „Cold Mountain", in care protagonisti au fost Jude Law si Nicole Kidman si care a fost premiata chiar cu un Oscar. O parte dintre scene au fost trase si la cetatea taraneasca.

La circa 3 km de oras, in vecinatatea raului Barsa se afla ruinele Castrului Roman Cumidava, marturie a celei mai vechi asezari precursoare a actualului oras Rasnov. Sapaturile arheologice desfasurate in mai multe randuri au dat la iveala o mare diversitate de ceramica de tip dacica, demonstrand ca in apropiere sau chiar in castru locuiau daci.

In partea sud-estica a orasului se afla rezervatia naturala Muntii Bucegi, importanta destinatie turistica favorizand turismul de recreere si odihna prin numeroasele cabane si trasee turistice.

Un alt punct de atractie al orasului este si Pestera Valea Cetatii situata la aproximativ 3 km de orasul Rasnov, pe soseaua Valea Cetatii spre Poiana Brasov, descoperita acum circa 60 de ani (aprox. 1949, cand in urma unei explozii hidraulice - datorita sedimentelor acumulate si a intrarii foarte inguste - a fost desfundata intrarea in pestera, de unde si numele de pestera Fundata).

Biserica evanghelica din Rasnov figureaza sub nr.2655 in lista monumentelor istorice de pe teritoriul Romaniei. Biserica cu hramul Sf. Matia, a fost construita la inceputul secolului al XIV – lea ca o basilica in stilul de tranzitie.

Daca v-am starnit curiozitatea, apelati cu incredere la serviciul de inchiriere oferit de MERIDIAN RENT A CAR. Rezerva acum pe  www.meridianrentacar.ro.


Cauta masina

Locatie Preluare:

Locatie Predare:

De la:

Pana la:


Am varsta peste 25 ani