-->
 

Ghid turistic - Cascada Bigar - MERIDIAN RENT A CAR
Data Postari: 2017-07-03 14:59:50

Cascada Bigar este situata in judetul Caras - Severin si este locul de trecere al Paralelei 45 prin Romania. Rezervatia naturala se intinde pe o suprafata de 176,60 de hectare si face parte din Parcul National Cheile Nerei. Zona colinara este alcatuita din izvoare, chei, panoare, poiene, pajisti, mamifere, pasari, reptile, pesti si flora, oferindu-ti o priveliste minunata si unica. Este protejata prin lege din anul 2000 si infiintata in anul 1982. In urma declaratiei ca fiind cea mai frumoasa cascada din lume in anul 2013 de catre site-ul american "The World Geography", aceasta a devenit foarte cunoscuta.

Izvorul Bigar, cunoscut si sub denumirea de Izbucul Bigar este o apa puternica, care traverseaza pestera cu acelasi nume din Muntii Aninei, apoi se varsa in raul Minis de pe o stanca de peste 50 de metri, formandu-se cascada Bigar din tuf calcaros, care imbraca forma unui clopot imens de aproximativ 7 - 8 metri. 

Acest loc minunat este insotit de o legenda care spune ca in urma cu multi ani, o familie de tarani care locuiau pe meleagurile Vaii Almajului isi doreau cu ardoare un urmas. Intr-o noapte femeii i s-a aratat in vis o vrajitoare care i-a spus ca doar daca va bea din apa raului de sub stanca asezata la granita dintre lumi, va da nastere unui copil. Femeia a fost prevenita inca de la inceput ca daca va naste o fata, pentru a supravietui nu va trebui sa se indragosteasca niciodata. La scurt timp, femeia a dat nastre unei fete care lumina si umplea parintilor zilele de fericire. Fata a crescut si s-a indragostit de un fecior tare chipes si harnic, pe nume Bigar. De frica sa nu isi piarda singurul copil, tatal a inchis fata deasupra izvorului dintre lumi, intr-o grota. Vrajitoarea, induplecata de suferinta fetei a hotarat sa ii transforme parul intr-o cascada pe care sa curga lacrimile ei, atragand astfel pe tanarul Bigar. Iubirea dintre cei doi nu se putea implinii in aceasta lume. Legenda spune ca baiatul s-a aruncat in apele cascadei si fata s-a stins odata cu el, intalnindu-se in lumea cealalta unde iubirea lor s-a implinit.

De atunci indragostitii care isi doresc iubire vesnica, vin sa bea apa din cascada Bigar.

Te-am facut curios si nu aveai nimic programat pentru weekend? MERIDIAN RENT A CAR iti pune la dispozitie tipul preferat de masina pentru a porni cu incredere la drum!

Inchiriaza aici: meridianrentacar.ro


Cauta masina

Locatie Preluare:

Locatie Predare:

De la:

Pana la:


Am varsta peste 25 ani