-->
 

Ghid turistic - Alba Iulia - MERIDIAN RENT A CAR
Data Postari: 2017-07-20 15:21:56

Daca va doriti un concediu linistit, plin de peisaje rupte din cartile de istorie, va recomandam orasul Alba Iulia. Datorita multitudinii de obiective turistice si aerului curat, acest loc este o destinatie extraordinara pentru o vacanta cu familia sau prietenii.

 

 

 

 

 

 

 

Alba Iulia este municipiul de resedinta al judetului Alba, situat in zona de sud-vest a Transilvaniei, pe malul raului Mures. Este format din localitatile: Alba Iulia - resedinta, Barabant, Micesti, Oarda si Paclisa.

  • Intre anii 1541 – 1711 resedinta principilor Transilvaniei si capitala politica a Principatului Transilvaniei;

  • Intre anii 1600 – 1601 a fost resedinta conducatorului politic al Moldovei, Transilvaniei si Tarii Romanesti;

  • In data de 1 decembrie 1918 a fost locul de desfasurare a Marii Adunari Nationale de la Alba Iulia – unirea Regatului Romaniei cu Transilvania si Banatul;

  • In 1922 a avut loc la Alba Iulia ceremonia oficiala de incoronare a regilor Ferdinand I si Maria.

 

Pentru ca experienta dumneavoastra sa fie inedita, va punem la dispozitie cateva dintre obiectivele turistice, care merita vazute:

  • Cetatea Alba Carolina - o fortareata cu 7 bastioane de tip Vauban construita la inceputul secolului al XVIII-lea in orasul medieval Alba Iulia pe Dealul Citadelei, avand rol de fortificatie strategica de aparare a Imperiului Habsburgic impotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman;

   

 

 

 

 

 

 

  • Castrul roman Apulum - unul dintre cele mai importante centre ale stapanirii romane de pe teritoriul Daciei. A fost construit in anul 106, pe malurile Muresului. Acesta iti ofera posibilitatea de a calatorii in timp de-a lungul a doua milenii de istorie;

  • Catedrala Romano-Catolica Sfantul Mihail - situata in interiorul cetatii Alba Iulia, este cel mai valoros monument din Transilvania.

 

 

 

 

 

 

 

  • Parcul Dentrologic de la marginea orasului Alba Iulia, este un loc linistit unde va puteti bucura de peisaje deosebite, sa descoperiti peste 1200 de specii de arbori si plante rare.

 

 

 

 

 

 

  • Obeliscul lui Horea, Closca si Crisan - este situat pe strada Mihai Viteazul, in fata portii a treia a cetatii Alba Carolina. A fost ridicat in 1937 din initiativa Societatii ASTRA, cu contributia populatiei, fiind inchinat memoriei conducatorilor rascoalei de la 1784 - 1785, conduse de Horea , Closca si Crisan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Muzeul National al Unirii – se afla in cladirea "Babilon". Acesta a fost construit in spiritul arhitecturii romantice intre anii 1851 si 1853, cu destinatie militara. Cele 2 etaje cuprind peste 100 de camere ce au fost folosite ca locuinte pentru ofiteri, ulterior fiind reamenajate ca spatiu muzeal in perioada 1967 - 1968.

La intoarcerea spre casa puteti sa faceti o vizita, in nordul Apusenilor, pentru a vizita cateva mlastini. Departe de civilizatie, intr-o zona linistita puteti sa va bucurati de frumusetea naturii. Acestea se gasesc intr-o rezervatie intinsa pe o suprafata de 5 ha; s-au format ca urmare a inclinatiei slabe a versantilor din jur, care a favorizat stagnarea apelor din precipitatii.

Ruta: Alba Iulia – Abrud ( DN 74 ) - Campeni ( DN 74A ) - Bistrita ( DN 75 )

                                               

 

 

 

 

 

 

Sursa: viziteazaalbaiulia.ro

Cum ajungem la Alba Iulia? Un traseu favorabil este ruta Bucuresti - Pitesti(A1) - Sibiu - Alba Iulia(DN1); in total 353 km. O alta varianta de traseu, insa mai lunga: Bucuresti – Brasov – Sighisoara – Targu Mures – Alba Iulia, aici fiind 410 km.

Deci, ce mai asteptati? Inchiriati o masina de la  MERIDIAN RENT A CAR si mergeti sa vizitati Alba Iulia!


Cauta masina

Locatie Preluare:

Locatie Predare:

De la:

Pana la:


Am varsta peste 25 ani