-->
 

Ghid turistic - Sfinxul din Bucegi - MERIDIAN RENT A CAR
Data Postari: 2017-07-31 13:26:03

Sfinxul este un megalit antropomorf situat la 2216 m altitudine in Muntii Bucegi. Denumirea de "sfinx" este data de asemanarea acestuia cu Sfinxul din Egip, ambele avand trasaturi umane, iar forma sa este datorata eroziunii eoliene indelungate.

   

  

(Sfinxul din Egipt)

Fiind in esenta un bloc imens de piatra care a fost modelat de actiunea agentilor externi, Sfinxul din Bucegi are 8 metri inaltime si 12 metri latime si apartine judetului Dambovita. Asemanarea cu un Sfinx, dar si legendele si istoria locului, au facut din aceasta formatiune geologica una dintre cele mai populare atractii turistice din Romania.

La fel ca si in cazul Babelor din Bucegi, si in jurul Sfinxului s-au format legende. Unele sustin ca acesta a fost modelat de oameni, altele ca este doar actiunea naturii. Se spune ca acest loc a fost centru energetic folosit de extrateresti, iar in apropiere se afla o pestera care strange mistere energetice deosebite.

In Romania exista si alti megalitii care poarta denumirea de sfincsi:

  • Sfinxul de la Stanisoara;
  • Sfinxul de la Piatra Arsa;
  • Sfinxul Lainicilor;
  • Sfinxul Bratocei;
  • Sfinxul Banatean sau "Sfinxul de la Toplex";
  • Sfinxul de la Pietrele lui Solomon;
  • Sfinxul din Muntii Gutaiului.

MERIDIAN RENT A CAR va recomanda sa inchiriati o masina de teren: Toyota Rav 4, Nissan X-Trail sau Dacia Duster tocmai bune pentru acest traseu. La preturi avantajoase, va ofera confortul, spatiul si siguranta necesare familiei dvs!

Daca v-am starnit curiozitatea, apelati la serviciul nostru de rent a car. Va stam la dispozitie pentru a va face calatoriile mai usoare. Rezervati acum pe www.meridianrentacar.ro.


Cauta masina

Locatie Preluare:

Locatie Predare:

De la:

Pana la:


Am varsta peste 25 ani