-->
 

Ghid turistic - Judetul Bihor - MERIDIAN RENT A CAR
Data Postari: 2017-08-21 14:12:06

Judetul Bihor, cu resedinta la Oradea, este situat in nord – vestul Romaniei la granita cu Ungaria, in regiunea istorica Crisana.

Stema judetului Bihor este reprezentata de un scut impartit in 4 sferturi. In primul sfert, pe fond rosu se afla desenat un turn negru, care semnifica vechea cetate a lui Menumorut. In sferturile doi si trei, pe fond albastru, sunt cinci spice de grau si un ciorchine de strugure care simbolizeaza harnicia cu care erau inzestrati locuitorii acelui taram. In sfertul cu numarul patru, pe fond rosu este un hrisov, care evoca multitudinea documentelor ce atesta spiritualitatea zonei. Pe orizontala, stema are trei brauri unduite cu trei pesti, care simbolizeaza bogatia piscicola a Crisurilor.

Chiar daca te-ai nascut in Romania, aceasta are multe locuri minunate de vizitat si de descoperit! Iata cateva locuri pe care le poti vizita in judetul Bihor:

  • Orasul Oradea – este un oras in continua dezvoltare si modernizare. Este amplasat intre dealurile care despart si unifica intr-un mod armonios Campia Crisanei si terminatiile cu aspect deluros ale Muntilor Apuseni.
  • Cladirile vechi, precum Tezaurul Episcopiei romano-catolice, construit in perioada 1751 – 1779, in stil baroc, te vor lasa cu “gura cascata” la propriu.

  • Oradea cuprinde o gama variata de palate, precum Palatul Ullmann, monument istoric construit in perioada 1910 – 1911, reprezentativ pentru comunitatea evreiasca din acea zona.

  • Teatrul Regina Maria - este amplasat in Piata Ferdinand, apartinand stilului eclectic. Muzele protectoare ale Artei teatrale: Tragedia si Comedia, sunt sculptate in fata Teatrului.

  • Lacul Vida - este un baraj de anrocamente de 10 metri. Deversorul in forma de palnie, padurea care il inconjoara si cele aproape 300 de pesteri sunt atractiile principale care iti dau impresia ca patrunzi intr-o lume Science Fiction.

  • Ceasul astronomic - arata fazele lunii si reprezinta un obiectiv deosebit, admirat de turistii romani si straini in fiecare an. Dateaza din anul 1793 si este alcatuit dintr-o jumatate aurie si una neagra, cu ajutorul carora sunt vizibile toate fazele lunii.
  • Statiunea Baile Felix - cuprinde stranduri termale, care ajuta la tratarea diverselor afectiuni si recuperarea post-traumatica. Statiunea are legaturi si cu alte atractii turistice, precum Rezervatia Naturala Praul Peta, Capela si Biserica Ortodoxa din Haieu, Biserica din Lemn din Brusturi si altele.

Apeleaza cu incredere la seviciile MERIDIAN RENT A CAR si porneste intr-o calatorie relaxanta, cu peisaje minunate din judetul Bihor!

Rezervati acum pe: www.meridianrentacar.ro


Cauta masina

Locatie Preluare:

Locatie Predare:

De la:

Pana la:


Am varsta peste 25 ani