-->
 

Ghid turistic - Cetatea Devei - MERIDIAN RENT A CAR
Data Postari: 2017-09-15 15:26:24

Cetatea medievala Deva este un monument istoric construit la mijlocul secolului al XIII-lea, pe un con vulcanic cu altitudinea de 378 m. Pozitia strategica a cetatii "a pazit" secole la rand intrarea si iesirea din Transilvania pe Valea Muresului, fiind candva artera principala de legatura dintre Tarile Romane si Centrul si Vestul Europei.

Pe locul cetatii au fost descoperite urme de locuire mai vechi decat cetatea in sine, care dateaza din Neolitic si din Epoca Bronzului. Prezenta unor blocuri de piatra cioplite indica stabilirea dacilor in aceasta regiune.

Dupa ce secole de-a randul a servit ca locuinta pentru principi, voievozi, ducese si conti, in secolul al VII-lea Cetatea Devei a capatat valoare militara. Odata cu intrarea turcilor in Oradea, cetatea a intrat in posesia lui Ioan de Hunedoara. Dupa incheierea dominatiei familiei Corvinilor, in cetate este construit un bastion cu rol de inchisoare si loc de tortura. La baza acestuia, principele din acea vreme, Gabriel  Bethlen, construieste un palat de locuit in stil renascentist: Palatul Magna Curia.

In Cetatea Devei exista trei incinte cu forme diferite: prima incinta - prezinta forma ovoidala, cea de-a doua incinta - este un traseu ovoidal neregulat, incinta a treia - reprezinta un traseu aproximativ semicircular.

Cu o istorie grea, Cetatea Devei a fost distrusa de o puternica explozie, produsa la magazia cu praf de pusca. Cetatea a fost distrusa in mare parte si mii de soldati isi pierd viata, astfel, toata latura de est este daramata.

In prezent, Cetatea Devei este unul dintre punctele de atractie preferate de turisti. Accesul catre cetate este posibil atat pe jos, pe potecile create de localnici, cat si cu ajutorul unei telecabine.

Daca v-am starnit curiozitatea, apelati la serviciul nostru de rent a car. Va stam la dispozitie pentru a va face calatoriile mai usoare! Rezervati acum pe: www.meridianrentacar.ro.  


Cauta masina

Locatie Preluare:

Locatie Predare:

De la:

Pana la:


Am varsta peste 25 ani