Ghid turistic - Hotelul de Gheata

A venit iarna si o destinatie numai buna pentru a experimenta lucruri noi este Balea Lac. Aceasta se gaseste in partea centrala a Muntilor Fagaras, in caldarea glaciara Balea la altitudinea de 2 034m. Are o suprafata de 4,6 ha si o adancime maxima de 11,35m. In sezonul rece, mai exact in perioada  ianuarie - martie, in apropierea lui isi face aparitia unicul Hotel de Gheata din Romania si din Europa de Est. Pentru iubitorii de senzatii tari, acest hotel reprezinta o provocare si a pornit de la dorinta de a aduce ceva nou in turismul romanesc.

Din anul 2005, in fiecare iarna, Hotelul de Gheata se reconstruieste din blocurile de gheata luate din Lacul Balea. Blocurile imense de gheata, taiate si scoase direct din Lacul Balea sunt folosite la ridicarea zidurilor, iar zapada adunata de pe intreg versantul montan  este folosita pentru fixarea caramizilor de gheata si finisarea zidurilor. Accesul la Hotelul de Gheata se poate face prin intermediul telecabinei, iar imbarcarea se face de langa hotelul Balea Cascada. Hotelul reprezinta un complex de  cladiri de gheata care cuprinde: cladirea principala a hotelului cu 12 camere, igloo-urile cu camere de cazare si Biserica de gheata.

Un alt aspect deosebit al hotelului este faptul ca in fiecare an el are o structura diferita menita sa infatiseze o noua poveste. Totul este transpus atat prin decor si in arhitectura camerelor, a restaurantului de gheata si a barului de gheata, cat si in evenimente organizate cu diferite ocazii. In noul sezon, Hotelul de Gheata a fost inaugurat in data de 25 decembrie, iar tema care se va regasi in interior este “Europa”. 

Pentru turistii care vor mai multa intimitate exista un complex de igloo-uri construite in imediata apropiere a hotelului. Chiar langa hotel, se poate vedea superba Biserica de gheata deschisa incepand cu luna ianuarie, tuturor celor care doresc un moment de liniste si de reculegere sau o cununie religioasa neconventionala. Iubitorii sporturilor de iarna se pot bucura de zapada prin activitatile din Winter Park, unde se poate practica schi, sanius, patinaj si plimbari cu snowmobilul. 

Daca v-am starnit curiozitatea, apelati cu incredere la serviciul de inchiriere oferit de MERIDIAN RENT A CAR. Rezerva acum pe www.meridianrentacar.ro.